Številke za pomoč v stiski

Povzeli smo članek na strani Slovenske tiskovne agencije (STA) , na povezavi pa si lahko ogledate celoten članek

Svetovalne telefone že vrsto let kot donator omogoča Telekom Slovenije, v tem obdobju pa svetovalci posebno pozornost namenjajo pomoči pri soočanju s spremembami, ki so jih prinesli ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Prednost telefonske pomoči je v tem, da je dostopna vsem, anonimnost pa klicalcem zagotavlja občutek varnosti, zaradi katere lažje spregovorijo o svojih najglobljih čustvih, stiskah in dvomih. Stiske ne poznajo let in z njimi se soočajo tako otroci in mladostniki kot starejši.

“Najpogosteje nas pokličejo ljudje s težavami v duševnem zdravju, tako da naše prostovoljsko delo pomembno zmanjšuje psihiatrično problematiko v Sloveniji. Brezpogojno sprejmemo vsakega klicalca in prisluhnemo njegovi tožbi, še posebej pa smo pozorni na neizrečene stiske in strahove. Pri tem je pomemben dejavnik anonimnost – mnogi se ne bi obrnili na nas, če ne bi bili prepričani, da njihova identiteta ne bo razkrita. Na ta način pomagamo v povprečju več kot 100 ljudem dnevno,” je pomen telefonske pomoči izpostavil Samo Babuder, predsednik Slovenske zveze društev za telefonsko pomoč v stiski.

Slovenska zveza društev za telefonsko pomoč v stiski združuje pet društev: Društvo Klic upanja Celje, Društvo Tvoj telefon Postojna in Društvo svetovalcev Čriček Ormož (nastopajo kot Sopotnik) ter Društvo Zaupni telefon Zate Ljubljana in Društvo Samarijan. Njihovi svetovalci 24 ur na dan in vse dni v tednu sprejemajo klice na enotno številko 116 123, ki je tudi vseevropska številka za pomoč ljudem v stiski. Skupno v društvih deluje okrog 300 prostovoljcev na treh telefonskih linijah.

Na številki 116 111 pa deluje TOM telefon za otroke in mladostnike .