Žalost in krivda

Društvo TVOJ TELEFON je 22. in 23. oktobra 2016 organiziralo 26. letno izobraževalno srečanje telefonskih svetovalcev Slovenije.

V Postojni smo dva dni gostili preko 150 telefonskih svetovalcev iz cele Slovenije. Naše prostovoljsko  delo – telefonska pomoč ljudem v stiski, poteka na skupni evropski brezplačni številki 116-123. Telefonski svetovalci se na izobraževalnih srečanjih srečujemo vsako leto.

Letošnja tema srečanja je bila »ŽALOST IN KRIVDA«.

Povabili smo priznane predavatelje s področja duševnega zdravja:

Delavnice pa so vodili:

  • Lea Trebec Tomažič : ODSEV ČUSTEV V ZRCALU – LIKOVNA PODOBA
  • Marija Hrovat : HIPNOTERAPEVTSKA DELAVNICA
  • Anica Gorjanc Vitez : TEHNIKE SPROŠČANJA
  • Monika Krt : MEDITACIJA IN TRENING ZAVESTNEGA USTVARJANJA
  • Lidija B. Jančar : KDO SEM JAZ IN KAKO LAHKO POMAGAM DRUGIM
  • Matej Torkar : KOMUNIKACIJA V ČASU HUDE BOLEZNI IN UMIRANJA

S predavanji so predavatelji globoko segli v našo zavest, pridobili pa smo tudi znanja, ki jih bomo s pridom uporabljali tako pri svetovalnem delu na telefonu, kakor tudi v vsakdanjem življenju.

Srečanja so se med drugim udeležili tudi predstavniki občin Postojne, Pivke in Sežane (župan Občine Postojna, Igor Marentič, podžupan Občine Pivka, Boris Rebec in podpredsednica odbora za zdravstvo in socialno varstvo Občine Sežana, dr.Ljubislava Škibin), ter ustanoviteljica in dolgoletna predsednica Zveze STS, dr.Cvijeta Pahljina in sedanji predsednik zveze Josip Pahljina.

Dogodek so nam polepšali tudi učenci Glasbene šole Postojna, trio saksofonov (Brezovnik, Pranjić, Kobal)

Večer smo preživeli v prijetnem druženju in izmenjavi izkušenj s prostovoljci iz drugih društev, za zabavo pa je poskrbela lokalna glasbena skupina “Pivo in čevapi”.